Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Gjumë i shëndetshëm për një zemër të shëndetshme

Të kesh gjumë të shëndetshëm, ulë rrezikun nga prekja e ndonjë sulmi në zemër ose të sëmundjeve kardiovaskulare.

Sipas një studimi të publikuar në European Heart Journal, kjo është shumë e vërtetë edhe për personat që kanë predispozitë gjenetike për tu prekur nga sëmundje të tilla.

Shumë studime të tjera paraprake, e kanë hulumtuar lidhjen që ekziston mes gjumit dhe sëmundjeve kardiovaskulare, por studiuesit nga Tulane University “gjumin e shëndetshëm” e kanë ndarë në pesë faktorë:

Fjetja herët dhe zgjimi herët në mëngjes

Të flesh 7 apo 8 orë

Jo gërhitja

Të mos jesh përgjumshëm gjatë ditës

Mungesa e insomnisë/Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë