Pre, Sht 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Fëmijët e vetëm më të rrezikuar nga mbipesha

Sipas një studimi të udhëhequr nga pediatrja Dr. Natalie Muth, fëmijëve e vetëm të një familje janë më të rrezikuar nga mbipesha sesa fëmijët që kanë motra dhe vëllezër të tjerë.

Ky studim ka analizuar zakonet e ngrënies dhe peshën e trupit të fëmijëvee të vetëm.

Nga ky studim u kuptua, që fëmijët e vetëm kishin më pak tendencë të ushqeheshin shëndetshëm, se sa fëmijët e tjerë që rriten me vëllezër dhe motra.

Sipas Muth, fëmijët që rriten vetëm me prindër, pra pa fëmijë të tjerë, kanë më shumë gjasë të preken nga obeziteti dhe mbipesha./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë