Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Efektet nga pagjumësia

Gjumi, është shumë i rëndësishëm për shëndetin e njeriut.

Në kohën në të cilën jetojmë, kur njerëzit kanë shumë aktivitete, e sakrifikojnë gjumin, por në të njëjtën kohë i bie që i bëjnë dëm shëndetit të tyre.

Një njeriu të rritur i duhen 7 deri në 8 orë gjumë në ditë.

Shenjat më të shpeshta që tregojnë për mungesë të gjumit janë: ndiheni të përgjumur gjatë ditës, flini brenda 5 minutave pasi futeni në shtrat, ndryshim i humorit si dhe mungesa e fokusimit.

Por mungesa e gjumit mund të rezultojë edhe me efekte sic janë: probleme me kujtesë, depresion, sistem imuntar të dobët, mungesë të dëshirës seksuale, rrathë të zi nën sy dhe mbipeshë./Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë