Enj, Tet 28, 2021
Banner Top
Banner Top
Ecja për një shëndet më të mirë!

Ecja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar ose ruajtur shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Vetëm 30 minuta çdo ditë mund të rrisë aktivitetin kardiovaskular, të forcojë kockat, të zvogëlojë yndyrën e tepërt të trupit dhe të forcojë fuqinë dhe qëndrueshmërinë e muskujve. Ajo gjithashtu mund të zvogëlojë rrezikun për shfaqjen e sëmundjeve të tilla si ajo e zemrës, diabeti tip 2, osteoporoza dhe disa kancere. Për dallim nga disa forma të tjera të stërvitjes, ecja është falas dhe nuk kërkon pajisje ose trainim special.

Aktiviteti fizik nuk ka pse të jetë i fuqishëm ose të bëhet për periudha të gjata në mënyrë që të përmirësoni shëndetin tuaj. Një studim i vitit 2007 i grave joaktive zbuloi se edhe një nivel i ulët ushtrimesh – rreth 75 minuta në javë – përmirësoi ndjeshëm nivelin e tyre të fitnesit, kur krahasohet me një grup që nuk ushtron.

Ecja është me ndikim të ulët, kërkon pajisje minimale, mund të bëhet në çdo kohë të ditës dhe mund të kryhet me ritmin tuaj. Mund të dilni dhe të ecni pa u shqetësuar për rreziqet që lidhen me disa forma më të gjalla të ushtrimit. Ecja është gjithashtu një formë e shkëlqyer e aktivitetit fizik për njerëzit që janë mbipeshë, të moshuar ose që nuk kanë ushtruar në një kohë të gjatë.

Ecja për argëtim dhe palestër nuk është e kufizuar në shëtitje vetëm nëpër rrugët lokale të lagjes. Ka klube, vende dhe strategji të ndryshme që mund të përdorni për të bërë ecjen në një pjesë të këndshme dhe sociale të stilit të jetës tuaj.

Përfitimet shëndetësore të ecjes

Ju mbani vetë peshën tuaj trupore kur ecni. Kjo njihet si ushtrime që mbajnë peshë. Disa nga përfitimet përfshijnë:

Përmirëson funksionin e zemrës dhe mushkërive

Ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru

Ndihmon në menagjimin e kushteve të tilla si hipertensioni (presioni i lartë i gjakut), kolesteroli i lartë, dhimbja muskulore, ngurtësia dhe diabeti

Kocka më të forta dhe ekuilibër i përmirësuar

Forca e shtuar e muskujve dhe qëndrueshmëria

Ul  yndyrën e trupit./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë