Enj, Nën 30, 2023
Banner Top
Banner Top
Çfarë të bëni kur vuani nga kapsllëku?

Shumë persona vuajnë nga kapsllëku, e kjo për shkak të shumë faktorë përfshirë këtu mënyrën e të ushqyerit.

Për fat të keq, kapsllëku mund të ndikojë në gjithë shëndetin tuaj fizik. Por çfarë të bëni kur jeni në kaps?

Pini më shumë ujë  – kjo pasi dehidratimi mund të shkaktojë kaps dhe për të parandaluar këtë është mirë që të pini ujë dhe të qëndroni të hidratuar. Disa studime kanë treguar që uji me gaz është shumë më efekt se sa uji i thjeshtë.

Konsumoni ushqime me shumë fibra – njerëzit që vuajnë nga kapsllëku duhet që të shtojnë sasinë e ushqimeve me fibra.

Bëni ushtrime fizike – studimet kanë treguar që ushtrimet fizike mund t’i ndihmojnë personat që vuajnë nga kapsllëku./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë