Die, Mar 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Simptomat nga apendiciti (zorra qorre)

Apendiciti, apo si njihet ndryshe në popull si ‘zorra qorre’ ndodh kur zorra enjtet, mbushet me qelb apo merr ndezje.

Roli i ‘zorrës qorre’ nuk është i saktësuar. Ka të dhëna që tregojnë se ajo lidhet me sistemin imunitar dhe luan rolin e luftueses së infeksionit.

Simptomat që vijnë nga problemet me zorrë qorre, shpeshherë mund të keqkuptohen nga një dhimbje e thjeshtë barku.

Nëse një person ka dhimbje të vazhdueshme të pjesës së stomakut, duhet të kërkojë ndihmën e mjekëve.

Simptoma e parë e apendicitit është dhimbja në zonën e barkut. Por kur infeksioni merr përmasa më të mëdha, atëherë dhimbja bëhet më e theksuar në pjesën e djathtë të barkut.

Për të kryer një operim sa më të mirë dhe me staf mjekësor profesionist, ju mund ta vizitoni Spitalin Sirona.

Image may contain: one or more people

Youtube

Arkiva

Kategoritë