Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Si të kujdesemi për flokët?!

Njerëzit humbin flokët për arsye të ndryshme. Sëmundja dhe medikamentet (si kimioterapia për trajtimin e kancerit) mund të shkaktojnë humbje të flokëve. Ajo gjithashtu mund të trashëgohet nga një prind. Shpesh, flokët janë më të hollë për shkak se shumë kimikate të ashpra janë përdorur në të – kështu që thyen lehtë.

Këtu janë disa këshilla për kujdesin e flokëve, të cilat ndihmojnë në mbrojtjen dhe parandalimin e rënies së tyre.

1. Provoni ngjyrosjen

Flokët tuaj mund të përfitojnë nga ngjyrat e përhershme ose të gjysmëpërcaktuara duke shtuar kështu edhe volumin.

Medikamentet mund të dëmtojnë flokët, duke shkaktuar dobësimin ose rënien e tyre. Ngjyra e gjysmëpërcaktuar është e mirë edhe në këtë rast, sepse nuk përmban amoniak apo peroksid. Nuk do të dëmtojë flokët, përkundrazi, ato do të kenë më shumë vëllim.

Flokët e ngjyrosura lehtë mund të mbiprodhohen, gjë që i dëmton ato, duke shkaktuar humbje të mëtejshme të tyre.

2. Përdorni produkte për volumin e flokëve

Shumë produkte që i japin volum flokëve përmbajnë parafinë. Kjo nuk është e mirë për to, sepse mund të shkaktojë thyerjen e tyre.

3. Pastroni flokët kur janë në gjendje të pistë

Për të mbrojtur flokët, praktika më e mirë është t’i pastroni vetëm kur flokët janë të pista. Për shkak se flokët e hollë marrin ndytje më shpejt, njerëzit me flokë të imët duhet të pastrohen më shpesh – edhe pse flokët e shkëlqyeshëm thyhen më lehtë.

Për këtë arsye, flokët me ngjyrë të imët përfitojnë nga një shampo i mirë dhe një kondicioner për ndërtimin e volumit.

4. Gjeni një stil që i përshtatet flokëve

Tharësit nuk duhet të paraqesin problem, edhe nëse keni flokë të imët. Megjithatë, jini shumë të kujdesshëm për vendosjen e nxehtësisë së lartë direkt në flokë./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë