Mar, Tet 26, 2021
Banner Top
Banner Top
Si të krijoni një rutinë të kujdesit të lëkurës

Lëkura nuk është thjesht një çështje e ADN-së – zakonet tuaja të përditshme, në fakt, kanë një ndikim të madh në atë që shihni në pasqyrë. Por në varësi të asaj se cilat këshilla lexoni ose mjekët që konsultoheni, ekziston një numër marramendës mendimesh për çdo gjë, nga mënyra se si të hidratizoni  e deri se si të mbroni veten nga rrezet UV.

Në fund të fundit, kujdesi për lëkurën tuaj është thjesht personal. Ja se çfarë duhet të mbani në mend për të zgjidhur të gjithë zhurmën.

Këshilla për kujdesin e lëkurës para se të filloni

TRI HAPAT KRYESORE

Mendoni për rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës, që përbëhet nga tre hapa kryesorë:

Pastrimi – Larja e fytyrës tuaj.

 Balancimi i lëkurës.

Hidratues – Hidraton dhe zbutë lëkurën.

Qëllimi i çdo rutine të kujdesit të lëkurës është që të përshtatni ngjyrën tuaj në mënyrë që të funksionojë në mënyrën më të mirë, dhe gjithashtu të analizojë ose të cakton çdo fushë për të cilën dëshironi të punoni.

“Rutinat e bukurisë janë një mundësi për të parë ndryshimet brenda vetes”, thotë specialistja e kujdesit të lëkurës në San Francisko Kristina Holey.

 Ndërsa lëkura juaj ka nevojë për ndërrime me moshën, ashtu do të prodhohen produktet tuaja. Megjithatë, shton ajo, “nuk ka të bëjë me krijimin e përsosmërisë”.

 Lejoni këto tre hapa që të bëhen rituali juaj i përditshëm që forcon lëkurën tuaj.

JEPI KOHË

Shkenca pas produkteve të kujdesit të lëkurës ka bërë një rrugë të gjatë, por ende nuk ka gjë të tillë si një rregullim i menjëhershëm – keni nevojë për kohë për të korrur përfitimet, thotë Dr Rachel Nazarian, një dermatolog.

 “Rezultatet janë parë vetëm përmes përdorimit të qëndrueshëm”, shpjegon ajo. Në përgjithësi, synimi është për të përdorur një produkt mbi të paktën gjashtë javë, një herë ose dy herë në ditë, për të vërejtur një ndryshim./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë