Mar, Maj 17, 2022
Banner Top
Banner Top
Si fillon kanceri në mëlçi?

Kanceri i mëlçisë është kanceri që fillon në qelizat e mëlçisë tuaj. Mëlçia juaj është një organ me madhësi futbolli që ndodhet në pjesën e sipërme të djathtë të barkut, nën diafragmën dhe mbi stomakun tuaj.

Disa lloje kanceri mund të formohen në mëlçi. Lloji më i zakonshëm i kancerit të mëlçisë është karcinoma hepatocelulare, e cila fillon në llojin kryesor të qelizave të mëlçisë (hepatocitet). Llojet e tjera të kancerit të mëlçisë, të tilla si kolengiokarcinoma intrahepatike dhe hepatoblastoma, janë shumë më pak të zakonshme.

Kanceri që përhapet në mëlçi është më i zakonshëm se kanceri që fillon në qelizat e mëlçisë. Kanceri që fillon në një zonë tjetër të trupit – si zorrës së trashë, mushkërive ose gjirit – dhe më pas përhapet në mëlçi quhet kancer metastatik dhe jo kancer i mëlçisë. Ky lloj kanceri është emëruar sipas organit në të cilin filloi – siç është kanceri metastatik i zorrës së trashë për të përshkruar kancerin që fillon në zorrën e trashë dhe përhapet në mëlçi./ mayoclinic

Arkiva

Kategoritë