Mër, Maj 24, 2023
Banner Top
Banner Top
Sheqeri në gjak, simptomat dhe trajtimi!

Sheqeri i gjakut, ose glukoza, është sheqeri kryesor që gjendet në gjakun tuaj. Ajo vjen nga ushqimi që hani dhe është burimi kryesor i energjisë së trupit tuaj. Gjaku juaj mbart glukozën në të gjitha qelizat e trupit tuaj për ta përdorur për energji.

Diabeti është një sëmundje në të cilën nivelet e sheqerit në gjak janë tepër të larta. Me kalimin e kohës, duke pasur shumë glukozë në gjak mund të shkaktojë probleme serioze. 

Edhe nëse nuk keni diabet, nganjëherë mund të keni probleme me sheqerin në gjak që është shumë i ulët ose tepër i lartë. Mbajtja e një orari të rregullt të ngrënies, aktivitetit dhe marrjes së ilaçeve që ju nevojiten mund të ndihmojë.

Nëse keni diabet, është shumë e rëndësishme të mbani numrin e sheqerit në gjak në rangun tuaj të synuar. Ju mund të keni nevojë të kontrolloni sheqerin tuaj në gjak disa herë çdo ditë.

 Ofruesi i kujdesit tuaj shëndetësor do të bëjë gjithashtu një test gjaku të quajtur A1C. Ai kontrollon nivelin mesatar të sheqerit në gjak gjatë tre muajve të fundit.

 Nëse sheqeri i gjakut është shumë i lartë, mund të duhet të merrni ilaçe dhe / ose të ndiqni një dietë të veçantë./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë