Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Sa shpesh kemi nevojë për tu larë?

Ndoshta ju keni dëgjuar që dushi i shpeshtë është më mirë për flokët tuaj.

Ekspertët thonë se nuk ka përgjigje të vetme se sa shpesh njerëzit duhet të bëjnë dush. Ju nuk mund të keni nevojë ta bëni atë sa herë që mendoni. Zakonisht varet nga preferenca personale.

“Gjithmonë kam thënë, “Është mirë të kalosh pak ditë pa bërë dush”, thotë Alli Webb, stilist profesionist i flokëve dhe themelues i Drybar. “Për flokët që është normale përsa i përket vajit dhe peshës së mesme, ndonjëherë i tregoj klientëve të mi që të kalojnë aq kohë sa munden pa bërë dush”.

Ideja prapa kësaj? Dushi i shpeshtë mund të çojë në flokë më të dëmtuar.

Shamponat janë kurthe vajrash, kështu që nëse i përdorni shumë shpesh, mund të ju bien flokët, thotë Angela Lamb, MD, asistent profesoreshë e dermatologjisë në Shkollën Icahn të Mjekësisë në Malin Sinai në New York City.

“Flokët prodhojnë vaj natyral të quajtur sebum, dhe shamponi është një emulsifikues që kap dhe kap papastërtitë dhe mbetjet e produktit, të cilat pastaj shpërlahen për të pastruar flokët”, thotë Lamb.

Për pjesën më të madhe, ju patjetër doni që disa vajra të mbeten në flokët tuaj.

“Ata sigurojnë hidratues dhe një pengesë mbrojtëse për lëkurën dhe flokët”, thotë Carolyn Goh, MD, ndihmës profesor klinik i mjekësisë në Shkollën e Mjekësisë të David Geffen në UCLA.

Kush duhet të bëjë dush çdo ditë?

Ekspertët pajtohen: Vetëm një grup i vogël duhet të bëjë dush çdo ditë, ata që kanë flokë shumë të mirë, dikush që ushtron shumë (dhe djersitet) ose dikush që jeton në një vend shumë të lagësht, thotë Goh.

“Nëse keni kokë me vaj, atëherë nevojitet larja ditore”, shpjegon ajo. “Nganjëherë, njerëzit mendojnë se kanë lëkurë të kokës të thatë, sepse kanë zbokth, por në ato situata, edhe larja më e shpeshtë është e dobishme”. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë