Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
Qeveria britanike: Do e ndalojmë duhanpirjen deri në vitin 2030

Qeveria britanike është duke shkuar një hap përpara sa i përket ndalimit të pirjes së duhanit.

Ekzekutivi britanik, po premton që do e ndalojë tërësisht konsumimin e duhanit  në Angli deri në vitin 2030. Këtë gjë do e bëjnë duke promovuar aktivitete fizike.

Në dokumentin e gjelbër të tyre prioritet përveç ushtrimeve fizike është edhe targetimi i atyre që kanë rrezik të preken nga diabeti.

 Kjo politikë e shtetit britanik ka për qëllim që të zvogëlojë vitet që një person i kalon me shëndet të dobët.

Sipas studimeve që i kanë bërë ata, burrat dhe gratë në Britani të Madhe, shpenzojnë një të pestën e jetës së tyre të sëmurë.

Ata besojnë që duke e ndaluar pirjen e duhanit, njerëzit do të jetojnë më shëndetshëm.

Por si do e bëjnë këtë? Duke i ndjekur këto pika:

Çdo duhanpirës që pranohet në spital do ketë mundësi të hyjë në programe të veçanta për ta lënë duhanin si dhe duke e promovuar shëndetin oral në çerdhe dhe shkolla fillore. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë