Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse keni dhimbje koke para ciklit menstrual?

Shumë gra mund të kenë dhimbje koke para dhe gjatë ciklit mestrual.

Dhimbja e kokës është simptomë para-menstruale që manifestohet së bashku me simptomat e tjera.

Por cilat janë arsyet pse disa gra kanë dhimbje koke para ciklit menstrual?

Gjatë periodave menstrale ndryshojnë hormonet në trupin e gruas. Një cikël menstrual zakonisht zgjtë nga 25 deri në 30 ditë.

Estrogjeni dhe progesteroni janë hormonet që ndihmojnë në rregullimin e ciklit menstrual dhe nivelet e tyre mund të ndikojnë në dhimbjet e kokës.

Sipas një hulumtimi të bërë në vitin 2014, dhimbjet e kokës ndodhin kur niveli i estrogjenit në trup bie ndjeshëm./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë