Mar, Maj 23, 2023
Banner Top
Banner Top
Pse fëmijët e sotëm janë më të pasjellshëm?

Fëmijët janë një bekim, por ka raste kur ata mund të ngrisin nervat tuaj, veçanërisht kur bëhen të pasjellshëm.

Emma Jenner, ylli i Take Home Nanny, sigurisht e di se si mund të jenë fëmijët, duke pasur parasysh që ajo ka siguruar jetesën duke u kujdesur për ta. Sipas Jenner, nuk është vetëm imagjinata juaj – fëmijët modernë me të vërtetë janë më pak të sjellshëm se brezat e mëparshëm, dhe për këtë ekzistojnë disa arsye.

1. Mungesa e komunitetit të duhur

Prindërit modernë përpiqen shumë të jenë të pavarur kur bëhet fjalë për rritjen e fëmijëve të tyre dhe mendojnë se njerëzit e tjerë që përpiqen të ndihmojnë po i tejkalojnë kufijtë e tyre, edhe nëse janë gjyshërit e fëmijëve. Në të kundërt, gjeneratat e vjetra e dinin që një komunitet duhej të përfshihej në jetën e një fëmije. Kjo i mëson fëmijët të kenë respekt për të rriturit e tjerë në jetën e tyre. Përndryshe, ata rriten duke menduar se nuk duhet të kenë ndonjë lidhje emocionale me njerëzit e tjerë të komunitetit.

2. Prindërit tregohen shumë tolerantë

Shpesh, kur fëmijët lazdrohen, ne e tolerojmë sepse mund të jenë shumë të rinj për të kuptuar veprimet e tyre. Fëmijët janë nxënës të shpejtë, kështu që është e rëndësishme që ne të korrigjojmë sjelljen e keqe sa më parë në mënyrë që ata të kuptojnë se zakone të caktuara janë të gabuara.

3. Prindërit u japin shumë liri

Vite më parë, fëmijët kishin fat që lejoheshin të dëgjonin radion në udhëtime me makinë ose kur duhej të zgjoheshin herët në mëngjes të shtunën për të parë karikaturat. Në ditët e sotme, fëmijët kanë tablet, iPod dhe më shumë, dhe mund të shijojnë muzikën e tyre të preferuar, filma dhe shfaqje televizive pa sakrifikuar asgjë.

Por nuk duhet të u ipet gjithë kjo liri, pasi që mund të rrezikojnë të bëhen shumë të pavarur në një moshë të re.

4. Prindërit ndjehen të shantazhuar emocionalisht

Prindërit modernë kanë mësuar t’u japin fëmijëve të tyre më shumë kredi dhe të vlerësojnë mendimet e tyre. Ndërsa kjo nuk është një gjë e keqe në vetvete, mund të teprohet. Fëmijët duhet të kënaqen me mënyra që respektojnë faktin që ata nuk do të jenë fëmijë përgjithmonë. Kur u jepni atyre më shumë privilegje, sigurohuni që ajo të vijë me më shumë përgjegjësi. Nëse ata janë të përfshirë në aktivitete jashtëshkollore, njoftoni ata se disa aspekte të saj, si përgatitja, u takon atyre të bëjnë./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë