Die, Shk 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse dhemb goditja e bërrylit?!

Kocka e bërrylit tuaj është në fakt një nga nervat kryesore në krahun dhe dorën tuaj

Fiziologu mjekësor në Fakultetin e Shkencave Mjekësore dhe Shëndetësore të Universitetit Stellenbosch, Dr Derick van Vuuren e shpjegon rëndësinë e këtij nervi.

Ai vë në dukje se nervi ulnar nxirret jashtë palcës kurrizore në qafën tuaj dhe shkon në shpatull.

Pastaj vazhdon poshtë krahun e brendshëm të sipërm, duke mbajtur bishtin e bërrylit ndërsa udhëton poshtë parakrahut, para se të përfundojë në unazë dhe gishtat e vegjël të dorës suaj.

Kocka e bërrylit shkon nën një shtrirje kockore të kockave të gjata humerus që formon krahun tuaj të sipërm të quajtur epikondyle mediale.

Për shumicën e gjatësisë së saj, kockat, indet dhe muskujt fshehin nervin ulnar.

Ku kalon përmes lidhjes tuaj të bërrylit, ka vetëm një shtresë të hollë lëkure, duke e bërë atë shumë më të ndjeshëm ndaj goditjeve.

Dhe pikërisht kjo është arsyeja pse nëse e goditni diku brrylin tuaj, dhimbjet I ndieni në të gjithë trupin.

Youtube

Arkiva

Kategoritë