Die, Sht 24, 2023
Banner Top
Banner Top
Përfitimet shëndetësore nga fjetja në të njëjtin shtrat me partner

Të kaloni orë të tëra në shtrat së bashku me dashurinë e jetës, mund të ju ndikojë shumë në gjendjen emocionale. Studimet tregojnë që të fjetja të përqafuar dhe qëndrimi në shtrat ka një ndikim pozitiv në mirëqenie si dhe në vetë lidhjen.
Arsyeja pse fjetja së bashku ndikon për të mirë, është për shkak të hormoneve që trupi lëshon, kur është i përqafuar. Oxytocin (quhet hormoni i dashurisë), është një kemikat që prodhohet në tru që shkakton ndjenjën e ematipsë, besimit, relaksit dhe redukton ankthin.
Niveli i oxytocin rriten në trup, kur ndodhë kontakti trup më trup me një person tjetër./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë