Mar, Qer 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Përfitimet që vijnë nga lëkura e portokallit

Lëkura e frutave është burim i vlera ve ushqyese dhe vitaminave. Një prej frutave që ka një lëkurë tepër të dobishme për organizëm, është lëkura e portokallit.

Lëkura e këtij fruti, ka një shije të hidhur poor është burim firbash. Studimet tregojnë që lëkura e portokallit, ndihmon në kontrollin e oreksit dhe kështu ndihmon në humbjen e peshës.

Lëkura e portokallit, ka përbërës që ndihmojnë në kapsllëk dhe lehtëson kalimin e ushqimit përmes sistemit të tretjes.

Ju lëkurën e portokallit mund ta përdorni edhe për pastrimin e trupit. Për ta aplikuar si pastrues i lëkurës së trupit, ju duhet të vendosni pak vaj ulliri në lëkurën e portokallit dhe ta fërkonitrupin gjatë dushit.

Gjithashtu, lëkura e portokallit ulë rrezikun për lloje të ndryshme të kancerit kjo pasi nxit eleminimin e toksinave prej sistemit tretës dhe pastron organizmin. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë