Die, Tet 17, 2021
Banner Top
Banner Top
Pastat me qymyr po dëmton dhëmbët tuaj!

Duhet të keni parë kudo pasta dhëmbësh me qymyr.

Madje, mund të keni parë edhe furça me qymyr të infuzuar në qime. I keni marrë në duar, sepse keni dëgjuar që qymyri të zbardh dhëmbët dhe ndoshta i keni blerë. Patë ndonjë rezultat?

E dyshojmë.

Asnjë provë shkencore nuk mbështet efektet që pretendohet se sigurojnë produktet e shëndetit oral me qymyr. Stomatologët thonë se larja e shpeshtë e dhëmbëve me pasta që përmbajnë qymyr mund t’i dëmtojë, në vend që t’i zbardhë dhe t’i mbrojë.

Qymyri që përmbajnë pastat e dhëmbëve në fjalë mund të ngecë në mishra dhe të shkaktojë irritim. Ngaqë është përbërje më abrazive, gjithashtu mund të dëmtojnë shtresën e jashtme të dhëmbëve.

Për habinë e askujt, zbardhja e dhëmbëve në kushte shtëpie nuk është kaq e thjeshtë. Lini një takim me stomatologun!

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë