Mër, Sht 20, 2023
Banner Top
Banner Top
Pandemisë i erdhi fundi? Nxënësit i kthehen shkollës​ në Finlandë

Nxënësit finlandez u kthyen në shkolla të enjten pasi qëndruan në shtëpi për tetë javë për shkak të pandemisë me koronavirus, vetëm dy javë para fillimit të pushimeve të verës.

Fëmijët dhe të rinjtë ende mund të mësojnë në një distancë përsëri në vjeshtë, në varësi të asaj se si zhvillohet pandemia e koronavirusit.

Masat e rrepta të distancës fizike janë zbatuar në shkolla. Pushimet do të zgjaten për të shmangur shumë fëmijë në të njëjtën kohë jashtë klasës.Hapësirat në shkolla të papërdorura janë shndërruar në klasa për të siguruar distancë fizike.Gjithashtu, për të qenë në përputhje me masat epidemiologjike, mësimi në disa klasa fillon më herët dhe për disa më vonë.

“Unë mendoj se ne do të përqendrohemi më shumë në distancën sociale sesa në arsim, për të siguruar që fëmijët të jenë mirë,” tha bashkëpunëtorja mësimore Johanna Mauno.

Më herët gjatë javës, u tha se po përgatiteshin ligje që do të lejonin shkollat të punonin nga distanca nëse numri i pacientëve rritet në mes të gushtit, kur fëmijët kthehen në shkollë. Finlanda ka rreth 550.000 nxënës.

Youtube

Arkiva

Kategoritë