Enj, Sht 21, 2023
Banner Top
Banner Top
Optimizmi, ulë mundësinë e prekjes nga diabeti

Një numër i madh faktoresh ndikon në rritjen e rrezikut për zhvillimin e tipit 2 të diabetit.
Për këtë sëmundje ndikojnë ushqimet, aktivitetet fizike si dhe pesha.
Disa studime tregojnë që në tipin 2 të diabetit, ndikon edhe psikologjia e personit.
Simptomat depresive, rritin mundësinë që një person të preket nga tipi 2 i diabetit.
Një studim i bërë për gra e që është publikuar në revistën Monopause, tregon që tek gratë një ndikim të madh për të ulur mundësinë që të preken nga tipi 2 i diabetit, ndikon optimizmi.
Sipas këtij studimi, gratë që kishin nivel më të lart të optimizmit, kishin 12 përqind më pak mundësi të prekeshin nga diabeti./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë