Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
Nuk është imagjinata juaj – po lindin më shumë djem sesa vajza dhe kjo është arsyeja pse!

Djemtë ka më shumë se vajza dhe egzistojnë disa teori se pse ndodh kjo…

Ndoshta edhe ju keni vënë re raportin djalë – vajzë në në çerdhe, shesh lojërash ose shkolla.

Nëse keni filluar të dyshoni se djemtë janë duke mbizotëruar… mirë, nuk jeni gabim.

Kthejeni mendjen tuaj në mësimet e Biologjisë, dhe mund të kujtoni se babai përcakton seksin e një fëmije të palindur, sepse spermatozoidi mbart një kromozom X dhe Y. Një nga këto do të kombinohen me kromozomin X të mamasë (nga të cilat ajo ka dy) për të bërë ose një vajzë apo një djalë.

Kjo do të thotë se shanset për të pasur një djalë apo vajzë janë mjaft të barabartë. Megjithatë, ka 105 djem të lindur në 100 vajza në mbarë botën, raporton Kidspot.

Pra, çfarë është prapa kësaj?

“Gratë me më shumë burime dhe lidhje familjare dhe status më të lartë socio-ekonomik kanë më shumë gjasa të kenë djem”, thotë Dr Alison Behie, antropolog biologjik në Universitetin Kombëtar Australian.

Ndërsa kjo teori zbatohet për anëtarët e privilegjuar të shoqërisë, si të famshëm ashtu edhe ata mbretëror, atëherë ku mbesim ne të tjerët?

E pra, me sa duket edhe evolucioni ka një mendim.

“Për shkak të një kromozomi X dhe një Y, djemtë janë më të ndjeshëm ndaj stresit në uterus dhe foshnjërinë e hershme”, thotë Dr. Behie.

Çfarë do të thotë kjo është se ne kemi evoluar që të kemi më shumë djem , fatkeqësisht, disa nga ta nuk mund të mbijetojnë foshnjërinë.

Universiteti i Newcastle gjithashtu kreu një studim që tregoi se një burrë me shumë vëllezër ka më shumë gjasa të ketë një djalë – mbretëritë janë një shembull i përsosur për këtë.

Duke iu kthyer një shekulli, pas përfundimit të Luftës së Parë Botërore, u zbulua se në Britani të Madhe u lindën dy djemë shtesë për çdo 100 vajza krahasuar me vitin para fillimit të luftës, duke rezultuar në një lulëzim të djemve./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë