Hën, Mar 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Nëse bëni ushtrime fizike përpara se të hani mëngjes, djegni më shumë kalori

Të gjithë i dimë të mirat që vijnë nga ushtrimet fizike.

Përvec shëndetit fizik, hulumtimet tregojnë që aktivitetet e tilla ndikojnë edhe në shëndetin mendor.

Një prej dilemave për personat që bëjnë aktivitete fizike është nëse duhet t’i bëjnë përpara apo pasi hajnë mëngjes.

Një studim i kryer në Britani të Madhe, ku morrën pjesë 30 persona me obezitet dhe mbipeshë – zbuloi që personat që bënin ushtrime përpara se të hanin mëngjes, djegnin më shumë kalori.

Kjo sipas tyre, pasi djegen kaloritë që kanë qenë të ruajtura për një kohë duke i djegur kështu qelizat dhjamore./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë