Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Mungesa e Vitaminës B-6 lidhet me leukemi

Leukemia – një tip i kancerit të gjakut që zakonisht prek fëmijët dhe të moshuarit – është në dhjetshën e parë të kancereve më të shpeshta në SHBA.

Sipas një ekipi të shkencëtarëve nga Cold Spring Harbor Laboratory, një vitaminë ka rol qenësor në këtë lloj të kancerit.

Sipas Lingbo Zhang, uhdëheqësit të këtij hulumtimi, Vitamina B-6, është esenciale për funskionimin normal të organizmit./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë