Mër, Qer 29, 2022
Banner Top
Banner Top
Miomat dhe  faktorët  të cilët ndërlidhen me zhvillimin e tyre

Deri në 80 përqind e grave mund të përjetojnë problemet që ndërlidhen me miomat në një moment gjatë jetës së tyre .

Megjithëse, gratë në shumë raste nuk përjetojnë simptoma, afërsisht 30 përqind e tyre do të ketë simptoma që përfshijnë dhimbje dhe presion të legenit, dhimbje shpine dhe dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale.

Ashpërsia e dhimbjes varet nga vendndodhja, madhësia dhe numri i fribromave të pranishme.

Përveç se shkaktojnë dhimbje dhe parehati, miomat mund të shkaktojnë edhe efekte tjera anësore si:

-Anemi (për shkak të humbjes së gjakut gjatë ciklit menstrual);

-Urinim i shpeshtë;

-Sterilitet;

-Gjakderdhje e rëndë menstruale;

-Ndjenjë e ngopjes;

Arsyjet e shpeshta të pranisë së miomave ndërlidhen me faktin e mbipeshës, historisë familjare, fillimit të vonshëm të menopauzës apo edhe fillimi në moshën e re të ciklit menstrual.

Përpos këtyre, ekzistojnë edhe disa faktorë tjerë të cilët ndërlidhen me zhvillimin e miomave, si:

-Mungesa e vitaminës D;

-Konsumimi i qumështit të sojës;

-Konsumimi i alkoolit;

-Mungesa e perimeve dhe frutave në dietën tuaj./VeryWellHealth,

Arkiva

Kategoritë