Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Metoda se si ta ndaloni ushqyerjen e tepërt!

Janë disa hormone specifike në trupin e njeriut, që sipas shkencëtarëve, janë përgjegjëse për varësi.

Edhe mbi-ushqyerja është varësi, përderisa shumë persona nuk kanë kontroll në atë se sa dhe cfarë konsumojnë.

Ushqyerja e tepërt, ndikon jo vetëm në shtim të peshës, por edhe në crregullime mentale që njihen në psikologji si ‘binge’ apo edhe në depresion.

Më poshtë mund t’i lexoni disa këshilla nga specialistët se si ta ndaloni këtë ves:

  • Zëvendësoni ushqimet e procesuara me ushqime të shëndetshme
  • Konsumoni vaktet e ushqimit me rregull
  • Ndryshoni shprehitë sociale
  • Uluni në tavolinë kur hani, fokusohuni dhe përtypni ushqimin ngadalë
  • Shmangni kafeinën
  • Përgatitni ushqim në shtëpi/FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë