Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Marrja e kimioterapisë gjatë ditëve të nxehta, çfarë duhet të kemi kujdes?

Intervistë: Dr. Ilir Kurtishi – Onkolog
Drejtor i Klinikës së Onkologjisë në QKUK

Gjatë mjekimit me kimioterapi dhe me rrezatim, pacientëve iu rekomandohet që të iu largohen temperaturave të nxehta, sidomos ekspozimit të diellit.
Kjo vlen për disa forma të terapive që përdoren gjatë mjekimit tek të pacientët me sëmundje malinje, gjatë së cilave, nëse kombinohen me marrje të rrezeve të diellit, atëherë ato së bashku e rrisin toksicitetin, dhe efektet negative në organizëm.
Për më shumë detaje Dr. Ilir Kurtishi – Onkolog në një intervistë për portalin “Familja Jonë” na tregonë të gjitha detajet rreth kësaj teme. /Familja Jonë
Youtube

Arkiva

Kategoritë