Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Llojet e ekzemës në buzë

Me ekzemë nënkuptohet sëmundje të lëkurës që manifestohet me skuqje, kruajtje e plasaritje të lëkurës.

Ekzema mund të parqitet edhe në buzë, varësisht nga faktori gjenetik e ambiental.

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të ekzemës në buzë, duke përfshirë:

Ekzema e kontaktit – ndodh si rezultat i acarimit të jashtëm dhe paraqitet për shkak të faktorëve mjedisorë.

Ekzema alergjike – paraqitet si reagim ndaj produkteve kozmetike të buzëve, materialeve dentare, pastës së dhëmbëve ose ilaceve.

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë