Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Lidhja mes trashësisë në pjesën abdominale dhe sulmit të përsëritur në zemër

Shkencëtarët pajtohen që trashësia në pjesën e stomakut – e njohur si obezitet abdominal – rritë mundësinë e sulmit në zemër.

Por hulumtimet së fundmi, kanë treguar që trashësia në këtë pjesë të trupit, rritë mundësinë e përsëritjes.

“Arsyeja pse mbipesha abdominale është shumë e zakonshme tek njerëzit që kanë përjetuar një sulm në zemër, është që ekziston një lidhje e ngushtë mes bllokimit të arterieve përmes arteriosklerozës”, është shprehur autori i këtij studimi, Dr. Hanieh Mohammadi nga Karolinska Institute në Stokholm.

Sipas tij pikërisht për këtë gjë ka rritje të presionit të gjakut e rritje të sheqerit në gjak./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë