Mër, Nën 29, 2023
Banner Top
Banner Top
Kirurgjia Torakale operoi 50 pacientë me pajisjen bashkëkohore

Pas pajisjes me skalperin ultrasonik nga ana e Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës dhe Ministrisë së Shëndetësisë, mjekët e Klinikës së Kirurgjisë Trokale,kanë operuar 50 pacientë, e që më parë ishin operuar me metoda klasike.

Përmes saj është rritur performanca profesionale, por kanë përfituar pacientët ngase gjatë ndërhyrjes ka pak gjakderdhje e dhimbje.

Njëkohësisht, është shkurtuar koha e operimit, është mundësuar mbrojtja strukturave anatomike përreth dhe gjatë prerjes në operacion

Një operacion i tillë jashtë vendit ka kushtuar 25 deri në 30 mijë euro, përderisa nga muaji shkurt, kur është futur në punë kjo aparaturë,pacientët po e marrin shërbimin në klinikë. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë