Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Këto janë simptomat e hershme të infeksioneve urinare

Nëse jeni grua, shanset për të marrë një infeksion të traktit urinar, ose UTI, është shumë më i lartë.

UTI-të janë një arsye kryesore për të cilën shpesh na është thënë të pastrojmë nga e para banjën kur ta përdorim. Kjo për shkak se uretra – tubi që transporton urinën nga fshikëza në pjesën e jashtme të trupit – ndodhet afër anusit. Bakteret nga zorrët e mëdha, siç është E. coli, janë në pozitën e përsosur për t’i shpëtuar anusit dhe për të pushtuar uretrën. Nga atje, ata mund të udhëtojnë deri në fshikëz, dhe nëse infeksioni nuk mjekohet, vazhdoni të infektoni veshkat.

Gratë mund të jenë veçanërisht të prirura ndaj UTI-ve sepse ato kanë uretrë më të shkurtër, që lejojnë që bakteret të kenë qasje të shpejtë në fshikëz. Seksi gjithashtu mund të fus bakteret në traktin urinar.

Për të identifikuar një UTI, kushtoni vëmendje simptomatve të mëposhtme:

Djegiet gjatë aktit të urinimit

Një nxitje e shpeshtë ose e fortë për të urinuar, edhe pse del pak kur e bëni

Dhimbje ose presion në shpinë ose në barkun e poshtëm

Urina e vrenjtur, e errët, e përgjakshme ose me erë të çuditshme

Ndiheni të lodhur

Ethe ose të dridhura (një shenjë që infeksioni mund të ketë arritur në veshkat tuaja)./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë