Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Këto dy gjëra i bëjnë prindërit toksik

Psikologët  klinikë, Seth Meyer dhe Preston Ni, tregojnë se si veprimet e prindërve ndikojnë në jetën e fëmijëve.

Sipas tyre, prindërit ‘më të këqinj’ janë ata që janë toksik.

Për t’i identifikuar situatat toksike në raportin prind-fëmijë, ju mund t’i lexoni gjërat më poshtë:

“Frikësohu nga unë, por duhet të më duash”

Sipas psikologëve, fëmijët që rriten nga prindër toksik dhe që e përdorin këtë frazë, jetojnë në një ankth tërë kohën.

“Ti je në gjendje të keqe, as mos tento që të ndryshosh për të mirë”

Sa më të ulët e ka një fëmijë vetëbesimin, aq më të lehtë janë ata për tu kontrolluar. Prindërit toksik, kanë tendencë që t’i vëjnë në pah të metat që i kanë fëmijët. Zakonisht prindër të tillë, komentojnë gjithmonë për dukjen e fëmijëve duke i bërë ata të keni vetëbesim të ulët./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë