Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Humbja e shikimit lidhet me ushqimet e pashëndetshme

Një studim i kryer së fundmi, ka zbuluar që ushqimet e pashëndetshme ndikojnë jo vetëm në shëndetin e zemrës dhe në rritjen e rrezikut për kancer – por edhe në shëndetin e syve.

Sipas studimit të publikuar në gazetën British Journal of Opthalmology, personat që konsumojnë mish të kuq, produkte të qumështit dhe ushqime të shpejta, kanë më shumë rrezik të kenë probleme me shikim në të ardhmen.

“Shumë persona e dinë që dieta e pashëndetshme ndikon në shëndetin e zemrës dhe në obezitet, por publiku është pak i informuar se dieta e pashëndetshme ndikon edhe në humbjen e shikimit”, është shprehur autori i këtij studimi, Dr.Amy Millen./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë