Die, Nën 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Gjërat që po e dëmtojnë ambientin

Viteve të fundit më shumë se asnjëherë më parë, është duke u diskutuar për ruajtjen e planetit.
Milona tonë të ushqimit janë duke shkuar kot dhe 100 milionë kafshë po vdesin për shkak të pakujdesise se njerzve. Koha është që të gjithë të fillojmë e të mendojmë për veprimet që bëjmë.
Natyrisht, që askush nuk mund t’i ndryshojë shprehitë menjëherë mirëpo duhet filluar secili me gjëra të vogla në mënyrë që të shpëtohet planeti.
Për të kuptuar më shumë lidhur me ngrohjen globale lexoni gjërat më poshtë:

Sipas Organizatës për Ushqim dhe Agrikulturë që është pjesë e OKB-së, një e treta e ushqimit që prodhohet për konsum human – shkon huq.
Një prej arsyeve për ngrohjen globale, është industria e modës! Kjo industri është ndotësi i dytë më i madh i ujit në botë.
Faculetat e lagura, e dëmtojnë tmerrësisht shumë ambientin. Sipas një artikulli të publikuar në The Guardian, faculetat e lagura janë ‘tmerri’ më i madh i ambientit. Arsyeja është e thjeshtë: shumica e tyre përmbajnë palstikë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë