Mër, Maj 18, 2022
Banner Top
Banner Top
Gabimi i zakonshëm kur kryeni nevojat mund të shkaktojë hemorroide

Dr. Suba M, Drejtor i Shkencës, Shëndetit dhe Mirëqenies në Holland & Barrett, shpjegoi se “tema tabu për shumë njerëz” meriton vëmendje pasi mund të ndihmojë në identifikimin e problemeve dhe menaxhimin e tyre.

Shumë njerëz nuk mendojnë dy herë për zakonet e tyre të tualetit. Në fakt, hulumtimi nga Holland & Barrett ka zbuluar se 72 për qind e popullsisë luftojnë me probleme të shëndetit të zorrëve, por pothuajse gjysma nuk bëjnë asgjë për këtë.

Ju madje mund të mendoni se keni arritur të përsosni praktikën e kryerjes së nevojave gjatë viteve. Por disa zakone të tualetit mund të kenë nevojë të rivlerësohen për të shmangur problemet, sipas Dr Suba M.

Ekspertja tregoi se shumë njerëz kalojnë shumë kohë në tualet kur zbrazin zorrët e tyre. Nga lëvizja nëpër rrjete sociale te leximi i një letre, shumë njerëz priren të ulen në tualet për më shumë seç duhet.

Megjithatë, kjo mund të jetë e dëmshme. Dr Suba shpjegoi: “Unë njoh shumë njerëz që priren të lexojnë në tualet, por përpiqen të shkojnë kur të duhet, të zbrazin zorrët dhe më pas të largohen. Mos rri atje për një kohë të gjatë sepse, në fakt, kjo mund të shkaktojë hemorroide”.

Nëse nuk jeni të vetëdijshëm, hemorroidet, të njohura gjithashtu si grumbuj, janë gunga të vendosura brenda dhe rreth pjesës suaj. Lajmi i mirë është se këto gunga priren të përmirësohen vetë pas disa ditësh.

Për më tepër, ka shumë gjëra që mund të bëni për të parandaluar hemorroidet, duke përfshirë shkurtimin e kohës së tualetit. Baza e një lëvizje të shëndetshme të zorrëve është një nga gjërat e rekomanduara nga NHS për të ulur rrezikun e zhvillimit të grumbullimeve. Kur bëhet fjalë për dietën, një tjetër gjë që duhet mbajtur mend është ulja e konsumit të alkoolit dhe kafeinës “për të shmangur kapsllëkun”, thuhet në lajmërimin shëndetësor.

Arkiva

Kategoritë