Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Fakte interesante psikologjike

Janë disa fakte psikologjike që ndikojnë në perspektivën se si e shohim jetën!

Më poshtë mund t’i lexoni disa prej tyre:

Zorrët dhe truri janë të lidhur ngushtë me njëra – tjetrën, prandaj kur përjetojmë stres, ose ndonjë emocion – ndryshon edhe funksionimi i zorrëve.

Krahasuar me shqisat e tjera, shqisa e nuhatjes është më e lidhura me memorien.

Njerëzit mirënjohës, kanë tendencë të jenë më të lumtur

Mënyra më e mirë për të memorizuar atë që lexoni, është që të pushoni 10 minuta pas 30 minutash lexim.

Mungesa e gjumit rritë rrezikun për depresion

Ankthet më të mëdha gjatë ëndrrave janë: ndjenja e rrëzimit, përndjekjes, vonesës dhe vuajtjes nga vdekja e ndonjë familjari.

Njerëzit marrin vendime më të shpejta kur kanë nevojë për banjo!/FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë