Pre, Sht 24, 2021
Banner Top
Banner Top
Ëmbëlsira e çokollata falas për fëmijët? Kjo nuk do të ndodhë më!

Ëmbëlsirat e çokollata janë magnet për fëmijët, e sidomos kur ato janë falas, asnjëri nuk mund t’ju rezistojë.

E në shumë prej vendeve atraktive për më të vegjlit, hasim në shpërndarje të këtyre ushqimeve falas.

Një gjë e tillë po konsiderohet si shumë shqetësuese në Britani të Madhe, ku numri I fëmijëve me mbi peshë është gjithmonë në rritje.

Mjëkët në Britani thonë që restorantet duhet të ndalojnë së ofruari fëmijëve deserte të pashëndetshme.

Sipas Kolegjit Mbretëror të Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijëve, ndalimi i kësaj praktike, mund të ndihmojë në uljen e ritmeve të larta të obezitetit të fëmijërisë,

Sipas shifrave të Shëndetit Publik të Anglisë, një e treta e fëmijëve të moshës nga 2 deri në 15 vjeç në Britani të Madhe cilësohen që kanë mbipeshë.

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë