Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
E thotë studimi: Gratë që mbështesin gratë janë më të suksesshme

Thuhet se vetëm një grua ka fuqi; kolektivisht kanë ndikim. Tradicionalisht jemi mësuar të jemi konkurrues me njëri-tjetrin, sepse ka një mungesë të madhe të punëve në krye.

Është kaq e qartë që strategjia nuk funksionon. E vërteta është se ngritja e njëri-tjetrit lart dhe stabilizimi i fuqisë së bashkëpunimit do ta ndryshojë ekuacionin.

Sipas një studimi, më shumë se 17.500 gra dhe ndërmarrëse femra gjenden të sistemuara nëpër korporata, të cilat edhe e përbëjnë shumicën, por burrat ndjehen të qetë me këtë fakt.

Ekzistojnë hulumtime që tregojnë se gratë në veçanti përfitojnë nga bashkëpunimi për konkurrencën. Studim pas studimit tregon se gratë që mbështesin gratë janë më të suksesshme në biznes.

Hulumtimi i ri në Harvard Business Review zbulon se ndërsa burrat dhe gratë përfitojnë nga një rrjet i bashkëmoshatarëve të lidhur mirë nëpër grupe të ndryshme, gratë që gjithashtu kanë një rreth të brendshëm të kontakteve të ngushta femra kanë më shumë gjasa të ulen pozicionet ekzekutive me autoritet më të madh dhe paga më e lartë, ndërsa nuk u gjet asnjë lidhje për suksesin e burrave përsa i përket përbërjes gjinore të qarqeve të tyre të brendshme.

Arsyeja? Gratë që përpiqen të ngrihen në udhëheqje përballen me pengesa kulturore dhe sistemike që e bëjnë më të vështirë përparimin e tyre, siç është paragjykimi i pavetëdijshëm. Studimi sugjeron që një mënyrë për të kapërcyer disa nga këto pengesa është të krijoni lidhje të ngushta me gra të tjera, të cilat mund të ndajnë përvoja nga gratë që kanë qenë atje.

“Ka një klub të ri vajzash që nuk e kemi pasur më parë, sepse vendi i punës ishte kryesisht i dominuar nga mashkulli,” thotë Jocelyn Greenky, një ekspert për kulturën dhe politikën e zyrës dhe CEO i Sider Road.

 “Tani që kaq shumë gra po hyjnë në vendin e punës, ne po gjejmë zërin tonë. Ne po ndërtojmë gjithashtu qarqe besimi me njëri-tjetrin sepse mund të jemi duke provuar pengesa të ngjashme, dhe kemi kurrizin e njëri-tjetrit. “

Laura McGee, CEO e Diversio, e cila përdor inteligjencën artificiale për të ndihmuar kompanitë të kapërcejnë sfidat e diversitetit, pajtohet me këtë.

 “Në të gjitha kompanitë tona në sektorë të shumfishtë ne shohim qasjen në rrjete si një nga pengesat kryesore që parandalon përparimin e grave. Ne e dimë që gratë janë nën-sponsorizuar nga burra të moshuar, dhe mund të duhet të kompensohen duke zhvilluar marrëdhënie të forta profesionale me gratë e tjera. Hipoteza ime për gjetjet e hulumtimit është se këto gra po veprojnë në mënyrë efektive si mentore dhe sponsorizuese për njëra-tjetrën. “

Këto janë këshillat e grave udhëheqëse se si të gjejnë dhe kultivojnë një rrjet të ngushtë të profesionisteve femra.

“Lounge of the Girls” ka ndikuar tek unë si personalisht ashtu edhe profesionalisht. Shumica e industrive janë kaq të heshtura, por bashkëpunimi i prish këto barriera dhe ju lejon të lidheni me gra që nuk do të imagjinonit kurrë”, thotë Gail Tifford, Zyrtari Kryesor i Markave të WW, më parë Weight Watchers.

“Dhe kjo është kur magjia mund të ndodhë.”

“Këshillat e mia për gratë janë të rimarrin përsëri atë që është” rrjetëzimi “,” thotë Tifford.

Pam Kaufman, Presidente e Global Viacom / Nickelodeon, ndan këtë këshillë që ajo ka marrë dikur:

“Ne jemi më mirë së bashku. Siç ka potencuar Madeleine Albright: Ka një vend të veçantë në ferr për gratë që nuk i ndihmojnë gratë e tjera.

Ndërsa nga përvoja personale thuhet: Ka një vend të veçantë në parajsë për gratë që mbështesin gratë e tjera./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë