Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
E rregulloni krevatin çdo mëngjes? Ju po bëni gabim!

Detyra e parë që duhet të bëjmë sapo dita zbardh, është rregullimi i krevatit.

Por duket e nisim ditën gabimisht!

Në vend që të rregulloni shtratin çdo mëngjes pasi zgjoheni, ajo që duhet të bëni është vetëm të çoheni nga krevati e të vazhdoni ditën tuaj…

Po krevati ? Krevati duhet lënë pa rregulluar, pa u shtruar me mbulesa apo me batanije.

Shtresat me të cilat jeni mbuluar natën duhen lënë në fund të krevatit. 

Lajmi i parë mbi këtë çështje bëri bujë të madhe para disa vitesh, kur një studim pohoi  që pluhurat e mikroorganizmave, dhe bakteret lulëzojnë në një krevat i cili është i rregulluar me kujdes dhe i mbuluar.

Tema erdhi sërish në vëmendje të publikut nga hulumtuesit e Universitetit Kingston në Londër.


Të gjitha këto mikroorganzima kanë nevojë për një mjedis të ngrohtë, me lagështi për të mbijetuar, dhe nëse sapo çohemi nga shtrati, veprimi i parë që bëjmë është ta mbulojmë atë, kemi bërë një gabim të madh.

Kemi krijuar mjedisin ideal për lulëzimin e mikroorganizmave. Në të kundërt, duke lejuar shtratin të ajroset ne kemi krijuar një ambient me kushte aspak mikpritëse për këto baktere që janë përgjegjëse për alergjitë, problemet me frymëmarrjen dhe gjumin e parehatshëm.

Youtube

Arkiva

Kategoritë