Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Dieta Vegane, e varfër me Vitaminë B12

Ekspertët janë duke i paralamëruar veganët, që dieta vegane ndikon në ken mungesë të Vitaminës B12 .

Kjo dietë është e lartë me fibra dhe ka pak kolesterol, por nga kjo lloj diete është e vështirë që të marrin vitamina të mjaftueshme – përfshirë B12.

“Në dietën vegane ka mungesë të Vitaminës B12”, u shpreh profesori i epidemilogjisë në Universitetin e Oxfordit, Tim Key.

Të rriturve ju duhen 1.5 mikrogramë të B12 çdo ditë.

Kjo vitaminë gjendet kryesisht në mish, vezë dhe në produkte të qumështit por jo në pemë dhe perime.

Mungesa e Vitaminës B12 mund të shkaktojë dëme nervore dhe duhen tre apo katër vjet deri te paraqitja e simptomave të para./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë