Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Çrregullimi bipolar tek fëmijët, si ta identifikoni?

Çrregullimi bipoloar, i shkakton personit përjetime të ndryshme nga mania, hipomania apo depresioni. Edhe fëmijët preken nga bipolariteti, ndonëse është ende kontraverzale.

Diagnostifikimi i crregullimit bipolar tek fëmijët, është i vështirë për shkak që fëmijët nuk i kanë të njëjtat simptoma si të rriturit. Ndryshimet në humor dhe në sjellje, mund të mos jenë sipas standardeve që përdorin doktorët për të diagnostifikuar bipolaritetin.

Si të rriturit edhe fëmijët me bipolaritet përjetojnë episode me ndryshime të humorit. Ndonjëherë ata mund të shfaqen tejet të lumtur e më pas tejet të mërzitur. Ndonëse të gjithë fëmijët mund të kenë ndryshime humori, ata që janë të prekur nga crregullimet bipolare i kanë këto simptoma më specifike.

Simptomat manike tek fëmijët

  • Duken shumë të lumtur pa ndonjë arsye
  • Flasin shpejtë dhe ndryshojnë temën
  • Nuk mund të fokusohen në asgjë
  • Kanë probleme me gjumë

Simptomat depresive tek fëmijët

  • Duken shumë të mërzitur
  • Flejnë shumë apo nuk flenë aspak
  • Kanë mungesë të energjisë/FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë