Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Çka është perimenopauza?

Perimenopauza – nënkupton kohën para monopauzës, kur vecse fillojnë simptomat e para.

Kjo periudhë mund të fillojë disa muaj më parë por mund të ndodhë që fillon edhe disa vjet përpara se gruaja të hyjë në monopauzë.

Perimonopauza, fillon në të dyzetat e hershme. Gratë që konsumojnë duhan kanë tendencë t’i kenë këto simptoma dy vite më herët se ato që nuk konsumojnë.

Sasia e estrogjenit që prodhohet nga vezoret, ndryshon shumë gjatë të tridhjetave dhe të dyzetave. Ju mund ta vini re këtë ndryshim, pasi cikli menstrual fillon të ndryshojë.

Ndryshimet në ciklin menstrual janë shumë të zakonta gjatë perimenopauzës, por për dallim nga monopauza në këtë fazë ju sërishs mund të mbeteni shtatzënë./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë