Die, Maj 16, 2021
Banner Top
Banner Top
Cilët janë vrasësit më të mëdhenj të adoleshentëve?

Të dhënat e fundit të publikuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë kanë bërë të ditur se vrasësit kryesor të të rinjve në rang global janë aksidentet rrugore.

Shumica e tragjedive rrugore kanë përfshirë meshkujt të moshës rreth 19 vjeç. Ndërsa infeksionet e gjirit dhe vetëvrasjet kanë qenë vrasësit më të mëdhenj të vajzave dhe të reja.

5 vrasësit kryesor të adoleshentëve (të moshës 10-19 vjeç):

  • Aksidentet rrugore
  • Infeksionet në rrugët e frymëmarrjes
  • Vetëvrasjet ose dëmtimet aksidentale
  • Sëmundjet e diarresë
  • Mbytja

Sipas një raporti mbarëbotëror, më shumë se 3000 adoleshentë vdesin çdo ditë. Çdo 2/3 e këtyre vdekjeve ndodhin në shtetet me të ardhura të ulëta ose të mesme.

Dhe shumica prej tyre janë të parandalueshme./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë