Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Cilat sëmundje i sjell privimi i gjumit?

Të qenit i privuar nga gjumi nuk duhet të jetë diçka me të cilën duhet të krenohemi. E vërteta është se ato orë gjumë të humbur i shtohen një deficiti më të madh shëndetësor nga sa mund ta kuptoni, thotë Nancy Foldvary-Schaefer, DO, MS, Drejtore e Qendrës për çrregullimet e Gjumit.

“Ne kemi nevojë për gjumë që të mund të rivendosim lëndët ushqyese, të plotësojmë frymën dhe të rifreskojmë mendjen,” thekson Dr. Foldvary-Schaefer.

 “Rreziqet e fshehura shëndetësore grumbullohen gjatë periudhave të pagjumësisë, dhe ato nuk mund të përmbysen me kafeinë.”

Këtu ajo tregon disa mënyra se si privimi i gjumit është i dëmshëm për shëndetin tuaj.

Mungesa e gjumit shkakton lodhje, energji të ulët dhe përgjumje të tepruar

Humori është gjëja e parë që bie nëse jeni të privuar nga gjumi

Sistemi imunitar çrregullohet

Rrezikoheni nga sëmundjet e zemrës

Mund të prekeni nga prediabeti

Anashkalimi i gjumit mund të shkaktojë dëmtim të tolerancës së glukozës./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë