Mar, Shk 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Cilat janë problemet më të zakonta urologjike?

Urologjia është degë e mjekësisë që fokusohet në sëmundjet e traktit urinar si tek meshkujt ashtu edhe tek femrat. Organet që përfshijnë urologjinë janë: veshkët, gjëndrat mbiveshkpre ureterët, fshikëza urinare si dhe organet riprodhuese të të dy sekseve.

Problemet më të zakonta urologjike janë: Zmadhimi i prostatës, gurët në veshka ose kanal të urinës, problemet e kancerit në rrugët urinare, problemet e infertilitetit etj.

Në Kosovë është Spitali VitaHospital, i specializuar për urologji.
Në VitaHospital, problemet e tilla trajtohen me shumë profesionalizëm. Ky spital është i specializuar për diagnostifikimin e hershëm dhe trajtimin e gurëve urinar, si dhe posedon të gjitha paisjet moderne: laboratori biokimik, mikrobiologjik, ultrazërin, rentgenin, aparaturën e fundit të CT – me rrezatim minimal, aparatin për thyrjen e gurëve ESëL, dy salla të operacionit me paisjet më moderne në të cilat përvecc operacioneve të hapura kryhen edhe operacionet me laser për operimin e prostatës, tumoreve në fshikëz urinare dhe gurët në rrugët urinare. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë