Sht, Nën 25, 2023
Banner Top
Banner Top
Çfarë simptoma kanë gratë përpara një sulmi kardiak?

Sulmet e zemrës, janë një prej shkaktarëve kryesor të vdekjeve. Fatkeqësisht, kjo sëmundje është aq e fshehtë, sa shpesh kalon pa u vërejtur.
Përpara se një sulm në zemër të ndodhë, janë disa sinjale që nuk duhet injoruar. Simptomat nuk janë të njëjta sikur të burrat e tek gratë. Ne do ua shpjegojmë simptomat që paraqiten tek gratë:
Dhimbje në shpinë, qafë dhe krahë – kjo dhimbje është aq progresive sa shpesh mund të ndodh që të iu zgjojë nga gjumi.
Dhimbje të barkut – disa simptoma që paralajmërojnë sulmet e zemrës, mund të ngatërrohen me helmim dhe ftohje. Ndonjëherë, kur një grua do të ketë sulm të zemrës do të ketë dhimbje edhe në regjionin abdominal.
Djerës të ftohta – është një prej simptomave më të shpeshta tek gratë. Kjo mund të jetë e lidhur edhe me stresin.
Probleme me frymëmmarje – gratë që kanë përjetur sulm të zemrës, janë shprehur që kanë pasur probleme me frymëmmarrje – njëjtë sikur të vrapnin në maratonë. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë