Sht, Tet 23, 2021
Banner Top
Banner Top
Çfarë i shkakton xhelozia trurit tuaj?

Ne të gjithë përjetojmë xhelozinë në një moment ose në një tjetër, por kur e ndjeni me intensitet, mund të vëreni veten duke u ndier veçanërisht i çuditshëm si mentalisht ashtu edhe fizikisht.

 Besoni apo jo, ka një shkallë të mirë të shkencës që vërteton se xhelozia me të vërtetë ka një ndikim në trurin tuaj.

JU PËRJETONI DHIMBJE FIZIKE

Ashtu si me shpërbërjen, xhelozia mund t’i shkaktojë zones së trurit dhimbje fizike. Ka kuptim që dëgjimi i diçkaje që nxit xhelozinë ndjehet e dhimbshme, sepse aktivizon frikën tonë për të humbur diçka që mbajmë të vlefshme, si një tjetër ose miqësi e rëndësishme.

 JU KËNAQENI KUR DIKUSH DËSHTON

A keni pasur ndonjëherë atë ndjenjë të kënaqshme kur konkurrenti juaj ose ishi dështon totalisht, ose bën diçka super të turpshme? Kjo është qendra e kënaqësisë së trurit tuaj dhe kjo shkon dorë për dore me xhelozi. Sa më xheloz që jeni nga dikush, aq më shumë I gëzoheni dështimit të tyre. Kjo mund të ndodhë sepse një pjesë e juaja gëzon aspektin e hakmarrjes ndaj tyre, një pjesë e juaja mund të ndihet sikur keni më pak konkurrencë, ose një pjesë e juaja ndjehet sikur është rezultati i drejtë karmik që keni dashur gjithmonë.

JU PËRJETONI ANKTH

Ndjenja e xhelozisë vazhdimisht mund të çojë në simptoma të lidhura me ankthin që mund ta bëjnë jetën më të pakëndshme, si ndjenja e vazhdueshme e shqetësuar, e shqetësuar dhe e shqetësuar. Ankthi zakonisht fillon të na dërgojë një mesazh dhe na tregojë se ne duhet t’i kushtojmë vëmendje ambientit tonë, pasi diçka nuk ndihet fare e drejtë. Nëse xhelozia juaj po çon në ankth, shqyrtoni veten dhe marrëdhënien në fjalë.

DËSHIRONI TË QËNDRONI VETËM

Xhelozia është zakonisht një ndjenjë e pakëndshme dhe për disa, kjo mund t’ju inkurajojë të izoloni veten nga të tjerët. Ju mund të ndjeheni të frikësuar ose nervoz për t’u gjykuar për reagimin tuaj emocional dhe nuk doni që të tjerët ta dinë. Kjo mund të shkaktojë ndjenja të turpit për të dalë, e cila gjithashtu mund të shtojë izolimin.

Gjëja adekuate që duhet të bëni është të mundoheni që t’i shmangni këto ndjenja jo të arsyeshme ngase vetëm do të bëjnë jetën tuaj të pamundur./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë