Hën, Nën 27, 2023
Banner Top
Banner Top
Çfarë është procedura e ‘Balonit Gastrik’?

Është një ndër shqetësimet globale. Mbipesha dhe obeziteti mund të prek secilit.

Në këtë aspekt ndikojnë shumë gjëra: mënyra e jetesës, faktori gjenetik,ushqimi i pashëndetshëm etj. Ka shumë persona të cilët ëndërrojnë të humbasin peshë por pavarësisht dietave që mund t’i provojnë, rezultati është minimal.

Viteve të fundit është bërë e famshme një procedurë jokirurgjikale, që ndihmon në humbje të peshës. Kjo është ‘procedura e Balonit Gastrik’.

E çfarë është ky intervenim?

Baloni Gastrik, është vendosja në stomak e një baloni të butë, që kalon në këtë pjesë të organizmit në rrugë endoskopike me ndihmën e gastroskopit. Kjo procedurë kryhet për vetëm 20 minuta e ka konsistuar si një prej procedurave më efektive sa i përket rënies nga pesha.

Ky balon bën që pacienti të reduktojë sasinë e ushqimit dhe mbahet prej gjashtë muaj deri në një vit. Tek shumë pacientë kjo procedurë ka ndikuar që të humbasin drastikisht peshë.

Gjithë ju që preferoni të humbisni peshë përmes kësaj metode bashkëkohore, atë mund ta bëni tek Spitali “Sirona”. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë