Mar, Shk 13, 2024
Banner Top
Banner Top
Bimët në dhomë të fjetjes, a janë të dëmshme për shëndetin?

Është mirë të dihet se sasia CO2 që bimët e prodhojnë gjatë natës është shumë e vogël.

Mund të thuhet se duke fjetur me dikë, në të njëjtën dhomë apo në shtrat, është më pak e shëndetshme (me oksigjen) se sa duke fjetur në një dhomë gjumi të mbushur me bimë.

Përfitimet e bimëve në shtëpi në përgjithësi dhe në një dhomë gjumi në veçanti janë të panumërta. Ato e bëjnë një dhomë të duket më e gjallë dhe tavolinën tuaj të ndriçimit të ndritshme. Siç e dini, bimët ndihmojnë për të pastruar ajrin, duke filtruar ndotësit e ajrit të brendshëm si formaldehidi, trikloretileni, xyleni, tolueni dhe benzoli.

Ekziston një studim i pastër i ajrit nga NASA me fakte të vërtetuara. Gjithashtu, duke u kujdesur për bimët tuaja mund të ju ndihmojë të pushoni pas një dite të zënë. Ka edhe studime që tregojnë se thjesht duke prekur gjethen e një bime për 2 minuta, ulni nivelin tuaj të stresit!

Për një klimë të shëndetshme të dhomës së gjumit, mos llogarisni vetëm bimët: duhet të ketë ventilim të rregullt, krem freskues, një dyshek të rehatshëm dhe jastëk të mirë dhe një batanije shtesë nëse është e nevojshme, ngase ndihmojnë për gjumë më të mirë.

Cilat bimë janë më të mira për një dhomë gjumi?

Këto janë disa prej bimëve tona të preferuara për një dhomë gjumi:

Sansevieria bimore, e njohur edhe si impianti i gjarprit, është një yll i dhomës së gjumit: ajo toleron dritën e ulët dhe lulëzon jashtë një neglizhimi (të arsyeshëm). A e dini se bimët e gjarpërit madje konvertojnë dioksidin e karbonit në oksigjen gjatë natës? Kjo është provuar dhe vërtetuar nga disa studime.

Aloe Vera është një multi-talent në shtëpi. Jo vetëm që duket skulpturore dhe rritet me efekte të dobishme, por është gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyer për dhomën e gjumit. Zvogëlon benzenin dhe formaldehidin nga ajri dhe xheli i saj ndihmon për të zbutur lëkurën tuaj – në rast se nuk keni krem ​​apo locion në dhomën tuaj.

Një bimë tjetër është Chlorophytum comosum. Largon toksinat nga ajri, është shumë e lehtë për t’u kujdesur dhe nuk është toksike për kafshët tuaja.

Lëreni një filodendron të rritet përgjatë shtratit tuaj ose një muri për stilin e menjëhershëm. Gjithashtu, gjethet e tyre janë në formë zemre e cila shton një prekje delikate romantike në një dhomë gjumi! Ajo gjithashtu ka kapacitete për pastrimin e ajrit dhe rritet dekorativisht si një hardhi mbi shtratin tuaj ndoshta? Pse jo!

Nëse kultivoni këto bimë dhe i vendosni në dhomën tuaj të gjumit, ju padyshim se do të flini si një foshnjë!/Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë