Die, Maj 9, 2021
Banner Top
Banner Top
Benefitet shëndetësore të mishit të kuq

Mishi i kuq, si mish viçi, mish qengji dhe deleje, po konsiderohen si ushqime dekurajuese sepse kanë nivel të lartë të kolesterolit yndyrës. Megjithatë, mishi i kuq mund të ketë një vend në një dietë të shëndetshme për aq kohë sa ju jeni të ndërgjegjshëm për llojin dhe madhësinë e pjesës së tij. 

Shtimi i një ose dy copave të mishit të kuq të freskët ose organik të kuq në dietën tuaj të përjavshme do të furnizojë trupin tuaj me shumë lëndë ushqyese vitale.

Furnizon me proteina

Shërbimi i mishit të kuq furnizon me rreth gjysmën e proteinave, që është një nevojë mesatare për të mbajtur një dietë të përditshme. Proteina që merrni nga mishi i kuq përmban të gjitha aminoacidet e nevojshme për ndërtimin e muskujve dhe riparimin e indeve. Masa e muskujve është thelbësore sepse ju jep mundësinë të jeni fizikisht aktivë, por gjithashtu prodhon enzima dhe hormone që ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve. Proteina ka qenë gjithashtu e lidhur me humbjen e peshës, pasi ajo ulë urinë.

Ofron hekur

Instituti Linus Pauling i Universitetit Shtetëror të Oregonit rekomandon që gratë të konsumojnë çdo ditë 18 miligramë hekuri ndërsa burrat 8 mg. Mishi i kuq i hollë furnizon një sasi të mirë hekuri, në varësi të prerjes së mishit dhe përmban një formë hekuri më të absorbuar se hekuri në ushqimet me bazë bimore. Shtimi i mishit të kuq në dietën tuaj një ose dy herë në javë mund t’ju ndihmojë të konsumoni sasinë e hekurit që trupi juaj ka nevojë për qelizat e kuqe të gjakut për të transportuar oksigjen të mjaftueshëm për të gjitha pjesët e tjera të trupit tuaj. Mangësitë e hekurit mund të kontribuojnë në problemet e të mësuarit, çështjet e ulëta të energjisë dhe të sjelljes. 

Përmban zink

Një përfitim tjetër i shtimit të mishit të kuq të kuq në dietën tuaj është se ai përmban një dozë të mirë të zinkut. Juve ju duhet zinku nga ushqimet sepse ndihmon në ndërtimin e masës së muskujve, forcon sistemin tuaj imunitar dhe ndihmon në nxitjen e një truri të shëndetshëm. Personi mesatar ka nevojë për 8-11 mg zink çdo ditë. 

Ofron Vitaminën B

Mishi i kuq i butë është një burim natyror i shumë vitaminave B. Ai përmban B-12 për një sistem të shëndetshëm nervor dhe B-6 për një sistem të fortë imunitar. Mishi i kuq gjithashtu përmban niacin, një vitaminë B që ndihmon tretjen, dhe riboflavin, një tjetër vitaminë B që promovon lëkurën dhe sytë e shëndetshëm./Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë