Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Arsyet që ndikojnë në plakje të parakohshme

Nëse qëndroni ulur për më shumë se 8 orë në ditë, ju mund të dukeni 8 vjet më të vjetër!

Vetmia dhe mungesa e shoqërisë, mund të shkaktojë plakje më të shpejtë.

Ja disa arsye pse trupi juaj mund të plaket më shpejtë:

Qëndroni ulur për më shumë se tetë orë – njerëzit që qëndrojnë ulur për shumë kohë dhe nuk bëjnë ushtrime fizike, duken tetë vjet më të vjetër se mosha e tyre aktuale.

Mbani vathë tërë kohën – vathët e rëndë mund të shkaktojnë që veshët të humbin elasticitetin.

Konsumoni mish të kuq – është e vërtetuar që mishi i kuq shkakton plakje të parakohshme.

Nuk keni miq të ngushtë – na del të jetë që neglizhimi i jetës sociale, sipas hulumtimeve rritë rrezikun për vdekje të parakohshme./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë